Roubenka v "Usedlosti Na Stodolci
Součástí penzionu Na Stodolci je samostatná roubenka, postavená klasickým tesařským způsobem z masivního dřeva. Objekt je celodřevěný, ošetřený jen přírodními vosky.
Roubenka je dvoupodlažní chalupa, kde v přízemí je vstupní chodba zakončená toaletou s umyvadlem, vedle chodby je největší obytný prostor s plně vybavenou kuchyní s pračkou, myčkou, lednicí, mikrovlnou troubou, rychlovarnou konvicí a vestavnou troubou a sklokeramickou deskou, jídelní kout až pro 8osob a rozkládací rohové sezení, které může sloužit jako obrovská postel (200x220cm). V patře se nachází dvě samostatné neprůchozí ložnice oddělené dveřmi (dvoulůžková a třílůžková), koupelna s umyvadlem, vanou a toaletou.
Roubenka je ideální pro rodiny s malými dětmi, které v přízemí Roubenky naleznou dostatečný prostor pro svoje aktivity.
Pokoje v penzionu České švýcarsko
V nově postaveném penzionu Na stodolci, který vznikl citlivou rekonstrukci zemědělské usedlosti je možné se ubytovat:
- v klasických pokojích, které se nacházejí v podkroví hlavní roubené chalupy
- v apartmánech s dvěmi neprůchozími, nad sebou položenými ložnicemi, které se nacházejí ve velké stodole
- v letních pokojích s přístupem na vlastní terasu s překrásným výhledem do okolí, které se nacházejí v malé stodole
- v Roubence
- Všechny pokoje, apartmány, letní pokoje i Roubenka jsou vybaveny vlastní koupelnou s toaletou
Restaurace
Vážení hosté,
nabídka naší restaurace sice není tak široká jako v jiných podnicích, ale je to dáno tím, že veškerá jídla jsou u nás připravována jen z čerstvých surovin, které sháníme od lokálních dodavatelů z nejbližšího okolí. Čerstvé BIO maso nám dodávají z Lipové u Šluknova, ostatní čerstvé maso pochází od řeznických mistrů z České Kamenice, kteří nám dodávají i vlastnoručně připravované klobásy a špekáčky, domácí knedlíky pro nás vyrábí pan Tolar, brambory a sezónní zeleninu nám vozí pan Růžička z Polep, kozí sýr pochází z malé kozí farmy z nedalekého Kyjova, med máme od včelaře z Chřibské, čerstvé ryby nám vozí na ledové tříšti, jen dva dny po vylovení. Co můžeme, připravujeme sami; žádné polotovary, mražené suroviny či instantní věci u nás nehledejte. Nečekejte kulinářské zázraky, ale jen českou, poctivou domácí kuchyni postavenou na čerstvých surovinách.
Jízdárna v penzionu
V okolí penzionu, ale i v oblasti Národního Parku České Švycarsko se nachází množství nově vytvořených hipostezek, díky kterým je možné sledovat krásy národního parku z koňského hřbetu a proto jsou pro milovníky jízdy na koni jsou k dispozici stáje s jezdeckými koňmi, kde si mohou po předchozí rezervaci zajezdit jak zkušení jezdci, tak úplní začátečníci a děti.
V letních měsících možnost krátkodobého venkovního ustájení.